Samo dobra glazba31. srpnja 2017. 11:00

JOE BAŠIĆ OSNIVAČ MPG GRUPE

NAKON ULTRE U SPLITU I STINGA U PULI I Dubrovnik mora razmišljati o velikim glazbenim događajima

- Razgovaramo s više izvođača koji su među top 10 što se tiče glazbene scene u svijetu. Iz profesionalnog razloga imena ne možemo još otkriti, ali svakako radimo na tome da bude još većih glazbeni iznenađenje – naglašava organizator koncerta Joe Bašić.

Ljeto je vrijeme velikih glazbenih evenata, upravo jedan od takvih upriličen je nedavno u Puli gdje je u prepunoj Areni, nakon 20 godina, nastupio Sting. Ovo je šesti nastup svjetske glazbene megazvijezde, odnosno treći njegov nastup u Puli. Gostovanje Stinga u sklopu je turneje i promocije albuma '57th & 9th'. Prema riječima organizatora Joea BaŠića koncert je apsolutno uspio.

-Mislim da smo uspjeli organizirati koncert koji je bio za pamćenje. Sam Sting je gospodin prvo, a drugo jedan je od najvećih izvođača koji su ikad nastupali u Hrvatskoj. Ambijent pulske Arene je jedinstven i sigurno je zaslužio takvo događanje kao što je taj koncert, u kojem su svi uživali u Stingovim hitovima - navodi organizator.

Da je Sting i sam veliki umjetnik dokazao je i ovaj put, odavši počast djelu pokojnog Davida Bowia. Mladi umjetnik Joe Summer koji je ujedno i Stingov sin, izveo je Bowievu pjesmu. Publika je ostala ugodno iznenađena i to je bio vrlo emotivan trenutak, koji spada u najzanimljivije dijelove koncerta, odnosno najbolje. Taj umetnuti element nije baš uobičajen za ostale koncerte na turneji tako da je publika u pulskoj Areni imala čast i privilegiju uživati u trenutku.

Hrvatska je često domaćin velikih glazbenih spektakla i gostovanja velikih glazbenih imena, u koje svakako spada i Sting. Koliko je teško organizirati takav koncert govori i činjenica da sve skupa zahtijeva veliki stupanj profesionalnosti. Organizator Joe Bašić navodi kako njihovo dvadesetogodišnje iskustvo organizacije glazbenih i ostalih evenata, uveliko olakšava samu pripremu, pregovore i finalnu organizaciju kao i preporuke koje su stečene tijekom godina.

-Imamo iskustvo, znanje, naše reference i suradnja s menadžmentom vodećih svjetskih izvođača, olakšava nam organizaciju velikih glazbenih evenata. Naši suradnici i cijela ekipa vrlo profesionalno odrađuje svoj posao, što smo dokazali i organizacijom ovog koncerta. Imali smo sreću da u zadnjih pet-šest godina dovodimo najveća imena svjetske glazbene scene. Sting je upoznao Hrvatsku prije dvadeset godina i stvarno je bio sretan što smo ga pozvali ponovo da dođe u pulsku Arenu – naglašava Joe Bašić.

Da nije samo Sting bio oduševljen ponovnim gostovanjem u Hrvatskoj, govori činjenica da je koncert bio rasprodan, što je znak da je i publika s nestrpljenjem čekala nastup ovog glazbenog umjetnika. S obzirom na to da je ovo prvi glazbeni event kojeg tvrtka MPG organizira u pulskoj Areni, Joe Bašić naglašava da će se suradnja nastaviti. Planovi za nova gostovanja postoje.

-U ovom trenutku razgovaramo s više izvođača, koji su među top 10 što se tiče glazbene scene u svijetu. Iz profesionalnog razloga imena ne možemo još otkriti, ali svakako radimo na tome da bude još većih glazbenih iznenađenja od ovogodišnjeg – naglasio je organizator Stingovog koncerta.

Kako je uvijek veliki šušur oko novogodišnjih gostovanja velikih glazbenih imena posebice u našem gradu, gostovanja van sezone zahtijevaju malo veći angažman.

- Pregovarali smo već o organizaciji nekih koncerata u Dubrovniku i u predsezoni. Zapravo, sve je palo na financijske mogućnosti i lokaciju. Naime, Dubrovnik ima ograničenje jer nema adekvatan prostor na kojem se može organizirati koncert međunarodnog karaktera. Uvijek je pitanje sigurnosti i pristupa lokaciji. Stradun je svakako prekrasan ambijent, ali financijski je to teško opravdati, ne može se zatvarati, prodavati ulaznice i slično– navodi Bašić. Također naglašava da je Dubrovnik jedna od svjetskih destinacija te mora u budućnosti svakako misliti kako riješiti pitanje velikih glazbenih evenata.

No, veliki glazbena događanja svakako se upravo u vrijeme sezone organiziraju na obali. Jedan od najprepoznatljivijih u zadnjih nekoliko sezona, a koji privlači sve više poklonika, koji upravo zbog njega dolaze u Hrvatsku je festival “Ultra“. Ista organizacijska ekipa tima Joa Bašića stoji i iza tog glazbenog spektakla.

- Jako smo sretni i zadovoljni što smo se vratili kao samostalni organizatori festivala. Peta godina je bila najuspješnija od kada smo počeli, a to potvrđuju brojke od 100 tisuća gostiju iz 146 zemalja iz cijelog svijeta. Mislim da je “Ultra” manifestacija najvećeg karaktera u Hrvatskoj i svakako u regiji. Na ono što smo najviše ponosni je činjenica da mi još nismo ni blizu maksimalnom potencijalu tog projekta i kako smo sad potpisali ugovor za sljedećih pet godina vjerujem da će to uskoro biti najveći festival u Europi- ističe Joe Bašić.

„Ultra“ nije jedini projekt koji je pokrenut od strane tima Joa Bašića. Projekt naziva “MTV Summerblast” pokrenut je prošle godine u Poreču. Na dvodnevni festival koji ugošćuje najveća imena pop glazbe, ove godine 25. i 26. kolovoza stiže jedan od najvećih zvijezda, glumac i glazbenik Will Smith. Bit će to njegov prvi nastup nakon osam godina.

- Jedna od najvećih zvijezda hollywoodske produkcije bit će tako gost tri dana u Poreču te definitivno svojim nastupom postići da festival bude itekako posjećen te prepoznatljiv po svojoj ekskluzivi- naglašava Bašić.
Hrvatska zaslužuje biti svjetska pozornica za sve koncerte na kraju je istaknuo Joe Bašić te pozvao sve Dubrovčane i Dubrovkinje da na koncernima uživaju u izdanjima najvećih svjetskih produkcija i glazbi zvijezda današnjice.

IA