Samo dobra glazba19. studenog 2020. 12:00

DO 22. STUDENOG

EUROPSKI TJEDAN ROBOTIKE U DUBROVNIKU

Radionice se održavaju u Centru za mlade

Europski tjedan robotike obilježit će se bogatim petodnevnim programom, od 18. do 22. studenog, u Centru za mlade Dubrovnik. U sklopu programa obilježavanja održat će se Robo.DU Day(s) i dvadesetak radionica za sve dobne skupine.

 

Robo.DU Day(s) 2020 zajednički organiziraju Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika u suradnji sa svojim članicama, Hrvatskim robotičkim savezom, Centrom za mlade Dubrovnik i Sveučilištem u Dubrovniku. Robo.DU Day(s) 2020 se održava kao jedna od brojnih događanja u sklopu Europskog tjedna robotike koji se obilježava od 19. do 29. studenog.

Jubilarni peti Robo.DU Day(s) će se održati u malo izmijenjenom formatu nego prethodnih godina. Ove godine neće biti gostujućih predavanja i cijeli se program neće održati samo u subotu. Kroz pet dana održat će se preko 20 radionica za sve dobne skupine, od vrtića, učenika osnovnih i srednjih škola pa do studenata i građana.

Sve će se radionice održavati u Centru za mlade Dubrovnik. Na programu su radionice crtanja 3D olovkama, mBot robotika, LEGO radionice "Obnovljivi izvori energije", robotika i programiranje bez ekrana, dronovi, Computer Vision, Internet of Things, lemljenje, izrada holograma i bioelektronička akademija.