Samo dobra glazba



21. lipnja 2022. 15:45

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA COASTING PLUS

ODRŽIVI TURIZAM NA MEDITERANU

Danas je održana završna konferencija projekta Coasting Plus, koji kao glavni partner predvodi Andaluzijska federacija gradova i provincija, u suradnji sa Razvojnom agencijom Dunea. Projekt je usmjeren na predstavljanje alata za integrirano upravljanje održivim i odgovornim obalnim turizmom na području Mediterana.

Župan Nikola Dobroslavić uvodno je pozdravio skup te istaknuo kako je Mediteran upućen na turizam.

"Radi se o načinima unaprjeđenja zaštite okoliša, posebno u funkciji održivog turizma. Svi smo upućeni na turizam i moramo ga učiniti održivim da bi on bio kvalitetan i u budućnosti, a to podrazumijeva brigu o čistoći mora i rijeka, o okolišu i zaštiti prirode. Zajedno s kolegama iz Hercegovačko-neretvanske županije, ali i svim drugim partnerima na tome ustrajno radimo. Danas smo potpisali i jedan “Obalni sporazum”, koji naglašava važnost suradnje na Sredozemlju. Želimo održivi turizam, sigurnu budućnost i zajednički je napor nužan jer se ovakvi problemi i ovakva pitanja ne mogu rješavati pojedinačno", naglasio je župan Dobroslavić.

U projektu su sudjelovali predstavnici španjolske Velencije, grčkog Soluna, Italije i Hercegovačko-neretvanske županije.