Samo dobra glazba18. svibnja 2023. 10:45

POVODOM MEĐUNARODNOG DANA MUZEJA

BOGAT PROGRAM U DUBROVAČKIM MUZEJIMA

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, u dubrovačkim kulturnim ustanovama danas će se organizirati dvije izložbe. "U škrinji i pred ogledalom“ gostujuća je postava Muzeja grada Kaštela, u kojoj će u Etnografskom muzeju u žitnici „Rupe“ u 12 sati biti prikazana raznolikost bogatog, elegantnog i skupocjenog načina odijevanja dalmatinskog te kaštelanskog plemstva između 16. i 18. stoljeća, izloženog kao pandan svečanoj nošnji kaštelanskog puka.

U Kneževom dvoru u 19 sati u postavi „Obitelj Bona – stoljeća utkana u povijest Grada“, posjetitelji će imati priliku vidjeti brojne predmete iz fundusa Kulturno – povijesnog muzeja koji su pripadali obitelji Bona, koja spada među najutjecajnije, najuglednije i najbrojnije dubrovačke vlastelinske rodove. Od 14. stoljeća njihovi članovi obavljaju najviše dužnosti u Dubrovačkoj Republici i često se spominju u brojnim diplomatskim misijama te se ističu u vojnoj službi.

U muzejskoj prodavaonici u Kneževom dvoru bit će odobren popust od 20 posto na edukativne publikacije Dubrovačkih muzeja, a spomenute izložbe ostaju otvorene do 18. i 19. lipnja.