Samo dobra glazba10. siječnja 2013. 00:00

(FOTO/VIDEO) Autizam govori – Dubrovnik sluša

Akcija Soundset Raguse ‘Autizam govori-Dubronik sluša’ uspjela: osigurana sredstva i novi prostor za rad sekcije za autizam

Došao je dan kad se možemo pohvaliti: uspješno je završena akcija ‘AUTIZAM GOVORI – DUBROVNIK SLUŠA’! Akcijom smo u prosincu 2012., mjesecu dobre volje i darivanja, željeli pomoći Sekciji za autizam i komunikacijske poremećaje koja djeluje pri udruzi ‘Zajedno do zdravlja’ Dubrovnik u pronalasku novog prostora za rad i neophodnog stručnog djelatnika – defektologa, i u tome smo i uspjeli, uz ogromnu listu donatora kojima smo zajedno s članovima Sekcije za autizam beskrajno zahvalni na pomoći i donacijama!

Sekcija ima novi prostor za rad kojeg je velikodušno na korištenje donirala poliklinika ‘Marin med’, i koje će uskoro postati mjesto za druženje, edukaciju, obvezne vježbe i konzultacije za 20-oro djece Sekcije i njihovih roditelja, uz besplatne preglede djeci Sekcije, a prikupljeno je i više od 50 tisuća kuna! Sredstva su prikupljana tijekom cijelog prosinca, a u cilju podizanja svijesti o problemima djece s poremećajima autističnog spektra, Dubrovčani su na poklon 28. prosinca, kao kulminaciju akcije, dobili i besplatan koncert na kojem su zaprašili ponajbolji hrvatski bandovi – Pips, Chips & Videoclips i Jinx, uz podršku dubrovačke grupe Feredon. Istu večer održan je i koncert klapa u Slanome u organizaciji Turističke zajednice Dubrovačko primorje, čiji je prihod dobrotom organizatora i posjetitelja doniran akciji Autizam govori – Dubrovnik sluša.
U akciju se između ostalih, uključio i Grad Dubrovnik projektom Zračni most koji predviđa povlaštene zrakoplovne karte na relaciji Dubrovnik-Zagreb, a koje su često i najveći izdaci obitelji djece s autističnim poremećajima.

Svim donatorima na sudjelovanju iskreno zahvaljuje ekipa Soundset Raguse i Sekcija za autizam i komunikacijske teškoće udruge Zajedno do zdravlja. Autizam ima svoj glas, a Dubrovnik ga čuje!

Pipsi i Jinxi na Stradunu