Samo dobra glazba22. lipnja 2014. 00:00

FILMSKE VEČERI SOUNDSET RAGUSE 2014

 FILMSKE VEČERI SOUNDSET RAGUSE 2014
FILMSKE VEČERI SOUNDSET RAGUSE 2014

Ove godine Soundset Ragusa nastavlja svoj dubrovačku ljetnu filmsku priču u suradnji s Continental filmom. Od petka 25. srpnja do nedjelje 27. srpnja sugrađanima poklanja tri večeri besplatnih projekcija filmskih hitova na velikom platnu na teniskim terenima u Lapadu. Ulaz, sok i kokice su besplatni, a svaku večer nakon projekcija after party-ji održavaju se u caffe baru ‘Promenada’.

-Prošlogodišnje filmske večeri pokazale su se uspješnima što nas je jako razveselilo, a ujedno i motiviralo da i ove godine nastavimo sa projekcijama na otvorenom. Novost je još veće platno te večer za najmlađe, a posebno nas veseli što i ove godine sugrađanima i gostima možemo pokloniti besplatan izlazak. Važno je naglasiti da su preostale dvije projekcije filmovi sa engleskog govornog područja pa u njima mogu jednako uživati i strani posjetitelji Dubrovnika – pojašnjava direktorica Soundset Raguse Katija Krečak Jarović.

Poseban događaj u sklopu ovogodišnjih ‘Filmskih večeri’ je premijera filma dubrovačke produkcije ‘Luzer’ kojeg su u okviru Udruge Audiovizualnicentar Dubrovnik snimili učenici i učenice 7. i 8. razreda OŠ Marina Držića.

-Glavni junak pokušava osvojiti simpatije djevojke u koju se zaljubio, no to mu baš ne uspijeva, od tuda i naslov filma ‘Luzer’. Djeca su prezadovoljna ishodom i siguran sam da će ovo za njih biti nezaboravna večer. Vjerujem da će film postići jednak uspijeh kao i prošlogodišnja ‘Košćela’ -kaže mentor dubrovačkih filmaša Maro Bošnjak.

Podsjetimo, projekt ‘Filmskih večeri na otvorenome’ Soundset Ragusa je pokrenula prošle godine kada je u suradnji sa ‘Discovery filmom i produkcijom’, projekcijama na teniskim terenima u Lapadu iskazala podršku 7. Izdanju ‘Vukovar Film Festivala’.