Samo dobra glazba10. svibnja 2021. 09:30

IZ GRADA DUBROVNIKA

FRANKOVIĆ OBIŠAO PUNKT ZA CIJEPLJENJE

Foto: Grad Dubrovnik

U Sportskoj dvorani u Gospinom polju je organizirano cijepljenje turističkih djelatnika protiv COVID-19. Akcija cijepljenja djelatnika u turizmu krenula je prošli mjesec upravo iz Dubrovnika, a u nastavku akcije cjepivo je primilo još oko 1.400 osoba.

 

''Danas cijepimo preko tisuću djelatnika u turizmu što je jaka poruka, posebno prema emitivnim tržištima, da će dolazak u Dubrovnik biti siguran jer će turisti biti u kontaktu s osobama koje su prethodno cijepljene. Veseli nas činjenica kako je Delta Airlines potvrdila let prema Dubrovniku, a već prije imamo potvrđen United Airlinesa. Ako gledamo ukupni broj sjedala trebali bi realizirati dolazak oko 40 tisuća putnika iz SAD-a što je veliki broj. Dubrovnik je posljednji put na ovaj način bio povezan sa SAD-om prije Domovinskog rata i zbog toga je ovaj uspjeh veći. Veseli nas činjenica da smo jučer dobili službenu obavijest da i KLM leti od lipnja do listopada iz Amsterdama za Dubrovnik. Inače izvrsne su najave letova'', rekao je prilikom obilaska dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

 

Kazao je i kako je vidljiv početak oporavka turizma te izrazio optimističnost vezano za nadolazeću turističku sezonu. Na važnom nam britanskom tržištu trenutačno smo u 'narančastoj zoni', a s obzirom da je epidemiološka situacija svakim danom sve bolja možemo očekivati pozitivne pomake i u tom smislu.

 

''Uz uvjet da se ljudi cijepe, vjerujem da ćemo u idućih 20-ak dana kao zemlja doći u zelenu zonu. Trendovi su za sada dobri, u Dubrovniku već boravi dio turista koji dolaze putem osam međunarodnih linija. Gosti se osjećaju sigurno, brojke su sve manje i optimistični smo što se tiče nadolazeće turističke sezone'', rekao je gradonačelnik Franković.