Samo dobra glazba13. listopada 2021. 08:00

VELIKA OBLJETNICA

POČINJE 10. DUFF - FESTIVAL FILMA DJECE I MLADIH ZEMALJA MEDITERANA

DUFF slavi veliku obljetnicu! Festival filma djece i mladih zemalja Mediterana po deseti put svečano će otvoriti svoja vrata svim mladim filmašima u četvrtak, 14. listopada u 19 sati u Kinu Sloboda.

Nakon lanjskog online izdanja ove godine su ipak odlučili pozvati u Grad pededesetak djece, mladih i njihovih mentora koji će se uživo susresti u Dubrovniku i kroz film – najjači medij progovoriti o okruženju u kojem žive, svojim problemima, ali i lijepim stvarima koje ih nadahnjuju.

Natjecanje se održava u dvije dobne skupine /do 15 godina i 16 do 20 godina/, a nagrade se dodjeljuju u kategorijama animiranog, igranog, dokumentarnog, slobodnog žanra te za najbolji tematski film – ove godine na temu različitosti koju je otvorena i za male filmaše iz cijelog svijeta. Između 52 odabrana filma koja su po izboru selekcijskog žirija u sastavu Ana Dokler, Zuzanna Kazmierczak i Tvrtko Rašpolić, ušla u natjecateljski dio festivala, filmovi stižu iz petnaestak zemalja svijeta. Najbolje će ocjenjivati glavni žiri – Jelena Perčin, Milan Trenc i Ahmet Boyacıoğlu.

Praksa koja je uvedena prošle godine zadržat će se i ove, a to je da će se svi natjecateljski filmovi moći pogledati preko web stranice festivala i Vimeo platforme što se pokazalo vrlo praktičnim posebice za škole koje su u razredu organizirale gledanje i ocjenjivanje filmova, a moći će ih se pogledati u popodnevnom i jutarnjem terminu na programu Libertas televizije, partnera festivala. Tijekom festivala za dubrovačku djecu i mlade održat će se i dvije radionice, pod vodstvom Miša Sorića „Radionica izrade video spota“, dok će Marin Lisjak voditi „Radionicu kratkometražnog scenarija“.
Zatvaranje Festivala i dodjela nagrada planirano je za nedjelju, 17. listopada u 10 sati u Kinu Sloboda.
Kinematografi Dubrovnik, Udruga Luža i Ljetna škola filma Šipan kao organizatori festivala pozivaju sve da podrže mlade kreativce i ove godine gledanjem i ocjenjivanjem njihovih radova.

Za sve detalje i novosti pratite događanja putem web i Facebook stranice te Instagram profila – poručuju iz DUFF-a.