Samo dobra glazba21. srpnja 2021. 13:30

TEME SASTANKA: GOSPODARENJE OTPADOM, PLAN RAZVOJA DNŽ I TIJEK TURISTIČKE SEZONE

RADNI SASTANAK ŽUPANA SA GRADONAČELNICIMA I NAČELNICIMA DNŽ

Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima održao je radni sastanak s gradonačelnicima i načelnicima s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Na sastanku je bilo riječi o cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom na području županije, Planu razvoja DNŽ za razdoblje 2021. – 2027. te tijeku turističke sezone u kontekstu pandemije COVID 19.

Između ostalog načelnik Stožera civilne zaštite DNŽ Joško Cebalo osvrnuo se na aktualnu epidemiološku situaciju i turističku sezonu. "Vidimo i da se održavaju manifestacije, vidimo i da se svi ne pridržavaju mjera. Vraćamo se na odgovornost svih jedinica lokalne samouprave, odnosno njihovih stožera na koje apeliramo da kontroliraju događanja. Vidjeli smo da je Grad Dubrovnik u prošli petak surađivao s Policijskom upravom dubrovačko-neretvanskom u smislu kontrole  provođenja  epidemioloških mjera. Zasigurno je to put svih nas, treba biti u komunikaciji s policijskim postajama."

Župan Nikola Dobroslavić naglasio je da treba što više promicati cijepljenje, dodavši kako postoje oni koji "omalovažavaju taj alat i povode se internetom i glupostima".