Samo dobra glazba08. siječnja 2018. 13:45

ZAJEDNO PROTIV DIJABETESA U VODICAMA

UDRUGA SLATKI ŽIVOT Kako je prošao zimski kamp za djecu u Vodicama

Udruga Slatki život vratila se iz Vodica nakon uspješno organiziranog 12. zimskog kampa za djecu oboljelu od dijabetesa i njihove roditelje.

Udruga Slatki život vratila se iz Vodica nakon uspješno organiziranog 12. zimskog kampa za djecu oboljelu od dijabetesa i njihove roditelje. Četiri dana zimskih praznika djeca i roditelji Udruge Slatki život proveli su u kampu pod nazivom „Zajedno protiv dijabetesa u Vodicama“. Izvještaj s njihovog putovanja kojeg su poslali medijima pročitajte u nastavku:

Krenuli smo ujutro 03. siječnja 2018. godine, autobusom i okupili članove s područja Konavala, Župe Dubrovačke, Grada Dubrovnika, Metkovića i otoka Korčula, a s nama su bili i prijatelji iz drugih dijabetičkih udruga Lijepe naše. Sveukupno nas je bilo 65. Tijekom putovanja i boravka pratilo nas je lijepo vrijeme. Dobrim raspoloženjem i druženjem prepustili se zajedničkim trenucima.

U prostorima Hotela organizirali smo radionicu na temu uskraćivanja prava dijabetičara na liječenje i prava roditelja na skrb djece, a nakon koje ćemo se otvorenim pismom obratiti nadležnim Ministarstvima i Zavodu.

Manja djeca su sudjelovala u likovnoj radionici, zajedno s mamama i tetom Anom.

Malo starija djeca su koristila prostore fitness centra za aktivnosti, nakon nagomilanih školskih obaveza, a svakodnevno su susretali vršnjake Hrvatske juniorske košarkaške reprezentacije.

Ovom prigodom pridružili su nam se članovi Šibenskog dijabetičkog društva na zajedničkom ručku, druženju i dijeljenju životnih iskustava s dijabetesom. Organizirali su za nas razgledavanje grada i prekrasnih Tvrđava Barone i Sv. Mihovil.

Svaku večer smo imali zabavni program u prostorima konobe Hotela i družili se do dugo u noć. Za rastanak i spavanje smo pjevali Zoru bilu.

U povratku, u subotu 06. siječnja 2018. godine, nazočili smo Svetoj misi u Šibenskoj katedrali i slavili blagdan Bogojavljanja i zahvalili Svevišnjem Bogu na svim milostima koje smo dobili u Vodicama i Šibeniku.

Ovim kampom smo ponovno oživjeli naš trokut Dbg-St-Zg u borbi protiv dijabetesa. Roditelji su bili sretni i zadovoljni, jer poslije aktivnosti šećeri u krvi su bili u normali.

Boravak je financiran iz Proračuna Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Župa dubrovačka, Hrvatske elektroprivrede d.d. i drugih donatora i roditelja, a put od Dubrovačke udruge stranaca. Djeca i roditelji udruge svima od srca zahvaljuju."